Start van hoofdcontent

TEXEL

nl

Crowdfunding voor in Marokko gestrand Texels gezin, al zes weken vast op camping

29 april 2020, 13.40 uur · Door Redactie

TEXEL - Texelaars Niekkie Veening en Angela van Kolthoorn zijn een crowdfundingsactie begonnen voor het stel Baukje Draaisma, Jeroen Pott en hun kinderen Yente, Isis en Micha die als gevolg van de coronacrisis in Marokko zijn gestrand.

Foto: Baukje Draaisma, Jeroen Pott en kinderen in Marokko - Texelse Courant / Privéfoto

Dat meldt onze mediapartner Texelse Courant. Het gezin, dat een aantal jaar op Texel woonde en werkte, zit al zes weken vast op een kleine camping bij de plaats Zagora in het zuidoosten van Marokko.

Met de crowdfunding willen Angela en Niekkie het gezin aan voldoende financiën helpen voor de terugreis. Het gezin verblijft in Marokko in een bus waarmee ze sinds vorig jaar aan het reizen is. Bedoeling was onderweg te werken om geld te verdienen, maar daar komt het sinds de lockdown in Marokko niet meer van.

"Het voelt voor hen ongemakkelijk om geld aan te nemen, maar ieder mens zit wel eens in nood"

Niekkie Veening en Angela van Kolthoorn over de crowdfunding

"Het voelt voor hen ongemakkelijk om geld aan te nemen", zeggen Niekkie en Angela, "maar ieder mens zit wel eens in nood en wij zijn van mening dat het goed is om elkaar te helpen. Er zijn ongetwijfeld mensen die deze inzamelingsactie overbodig vinden. En dat mag ook."

"Wij vragen via deze crowdfunding echter niet om de mening van anderen, maar hopen dat mensen die zich verbonden voelen met dit gezin een steentje bij willen dragen door middel van een donatie." Diverse instanties zijn er intussen mee bezig om gestrande Nederlanders uit Marokko terug te laten keren.

De crowdfunding loopt via de website van DoneerActie. Er is al zo'n 1.700 euro gedoneerd.

Corona in de Noordkop & Texel
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit de Noordkop en Texel en krijg updates in je tijdlijn