Start van hoofdcontent

HEERHUGOWAARD

nl

Binnensporten voorlopig niet buiten: "Veiligheidsregio had eerder moeten anticiperen"

29 april 2020, 12.55 uur · Aangepast 30 april 2020, 15.26 uur · Door Priscilla Overbeek

HEERHUGOWAARD - Kickbokstrainer Ruud Alwart van Mejiro Gym in Heerhugowaard baalt als een stekker. De compleet volgeboekte les die vanmiddag buiten zou plaatsvinden, mag niet doorgaan. Pas wanneer de noodverordening wettelijk is aangepast, mag de gemeente Heerhugowaard groen licht geven. 

Foto: Kickboks

"Ik ben echt heel erg teleurgesteld", verzucht Ruud. "Al die kids hadden zoveel zin om eindelijk weer naar buiten te gaan en samen te trainen. Niet alleen de kinderen, ook de ouders waren eraan toe."

De kickbokstrainer ontving een telefoontje van de gemeente, met de mededeling dat de noodverordening nog niet is aangepast, en zij pas akkoord geven als wettelijk is toegestaan dat binnenclubs buiten mogen sporten.

"Ik heb een goed contact met de gemeente, maar het is nu een week geleden dat de landelijke overheid heeft aangegeven dat sportclubs weer open mogen voor kinderen. De Veiligheidsregio en de gemeente hadden eerder moeten anticiperen. Het lijkt alsof er achter de feiten wordt aangelopen. Morgen gaat de gemeente vergaderen en er een klap op geven. Ik had niet verwacht dat dit totaal niet synchroon loopt."

Achter de feiten aanlopen

Ruud had zich wél compleet voorbereid op alle coronamaatregelen. "Ik heb spandoeken laten maken, markeringen op de grond laten aanbrengen. Ik vind het allemaal overdreven maar als daarom gevraagd wordt dan doe je dat."

De kickbokstrainer ziet er tegenop om al zijn leerlingen weer af te moeten bellen. "Ik ga iedereen even flink teleurstellen en het slechte nieuws brengen. We gaan evengoed spandoekjes plaatsen op het grasveld, hebben we dat in ieder geval gehad - maar ik word er niet vrolijk van."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!