Ga naar Content

André Onana wil vertrekken bij Ajax

AMSTERDAM - Het ziet ernaar uit dat André Onana niet meer gaat keepen voor Ajax. De 24-jarige doelman uit Kameroen heeft gezegd graag een stap te willen maken.

Foto: ANP/Koen van Weel

"Het waren vijf geweldige jaren hier, maar nu is mijn tijd gekomen om een stap te maken"

Ajax-keeper andré onana

"Begrijp me niet verkeerd, ik ben heel blij met Ajax en ben de club heel dankbaar", vertelt Onana aan het AD. "Het waren vijf geweldige jaren hier, maar nu is mijn tijd gekomen om een stap te maken. Die afspraak hebben we vorig jaar gemaakt. Ik weet nog niet wat er gaat gebeuren, maar mijn ambities en de afspraken zijn duidelijk."

Afspraken

Ajax en Onana hebben vorig jaar, toen de doelman zijn contract verlengde tot medio 2022, een afspraak gemaakt voor deze zomer. Als er een club zou komen met de juiste voorwaarden, dan zou de club meewerken aan een transfer.

"André is heel belangrijk voor ons, we willen hem natuurlijk niet kwijt", zegt trainer Erik ten Hag tegen de krant. "Maar het klopt dat er vorig jaar afspraken zijn gemaakt. Over het ontwikkelingsplaatje en een eventuele stap als de juiste club en prijs voorbijkomt. Op dit moment is er naar mijn weten geen concrete aanbieding gedaan bij Ajax."

"Barcelona heeft nog geen officieel bod gedaan bij Ajax, maar hebben wel bij mij de verregaande interesse serieus kenbaar gemaakt"

zaakwaarnemer albert botines

Interesse FC Barcelona

"Er is veel beweging rondom André", laat zaakwaarnemer Albert Botines weten. "Barcelona heeft nog geen officieel bod gedaan bij Ajax, maar hebben wel bij mij de verregaande interesse serieus kenbaar gemaakt. Daarbij speelt de huidige situatie van Barcelona natuurlijk ook een rol. De club moet financieel concessies doen, dus hebben ook geopperd om huidige doelmannen van Barcelona in de deal te betrekken."