Ga naar Content

TERUGKIJKEN: Dodenherdenking bij monument op de Dreef in Haarlem

HAARLEM - Burgemeester Jos Wienen hield vanmiddag een toespraak en legt een krans bij het monument 'De man voor het vuurpeloton' aan de Dreef in Haarlem. Vanwege de coronacrisis kwam deze sobere herdenking in de plaats van de traditionele, drukbezochte Dodenherdenking om acht uur 's avonds. NH Nieuws zond de kranslegging live uit.

Foto: Adobe Stock

Publiek werd verzocht de oproep van het Nationaal Comité te volgen en niet aanwezig te zijn. Voordat Wienen de krans legt namens het gemeentebestuur las een leerling van de Dreefschool een zelfgeschreven gedicht voor.

Vanochtend hebben vertegenwoordigers van Dreefschool, Joodse gemeenschap, Haarlems Comité Nationale Herdenking, Haarlems Comité Nationale Feesten, COC Kennemerland, Gay Haarlem & Bureau discriminatiezaken Kennemerland en Bevrijdingspop kransen gelegd bij het monument 'Man voor het Vuurpeloton'.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Corona in Haarlem
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en Omgeving en krijg updates in je tijdlijn

In de weken tot de bevrijding besteedt NH Nieuws geregeld aandacht aan 75 jaar vrijheid. Deze verhalen zijn mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het Vfonds.