Ga naar Content

VIDEO: Corona-route voor auto's en fietsen bij Hilversumse sportvereniging

HILVERSUM - Nu de coronamaatregelen beetje bij beetje worden versoepeld, krijgen we op steeds meer plekken een beeld van initiatieven om samenscholingen (en besmettingen) te voorkomen. Sportvereniging HSV Wasmeer uit Hilversum heeft enkele instructievideo's gemaakt om leden en ouders voor te bereiden op wat er komen gaat. 

Foto: HSV Wasmeer

Morgen begint HSV Wasmeer met een proef. Zoals meer verenigingen inmiddels hebben besloten, zijn ook bij de trainingen van de Hilversumse club ouders niet langer welkom. Omdat veel kinderen niet op eigen gelegenheid naar de club komen is er een kiss & ride gemaakt.

Wie het parkeerterrein van de club oprijdt, houdt links aan, zo legt de voice-over in de instructievideo uit.  

Corona-route voor auto's bij HSV Wasmeer in Hilversum - NH Nieuws

Ook voor wie op de fiets naar de club komt, is een instructievideo gemaakt. "We houden rechts aan, het fietspad op, parkeerterreintje op, en we fietsen door. Ook hier houden we anderhalve meter afstand en wachten we tot het lintje weggehaald wordt en je wordt toegelaten tot het terrein."

Corona-route voor fietsers bij vereniging HSV Wasmeer in Hilversum - NH Nieuws

Behalve de logistieke aanpassingen heeft de club nog een waslijst aan regels opgesteld om besmettingen te voorkomen. Zo moet er thuis gedoucht worden, wordt er bij voorkeur geen gebruik gemaakt van het toilet en mag je alleen uit je eigen bidon drinken. 

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651