Ga naar Content

Bakkerij Koning bezorgt kilometer aan tompoucen tijdens Koningsdag

OBDAM - Koningsdag 2020 is door de corona-uitbraak anders dan anders, omdat we zoveel mogelijk thuis moeten blijven is Koningsdag omgedoopt tot 'Woningsdag'. Om mensen zo min mogelijk hun huis uit te laten gaan, bedacht bakkerij Koning een bezorgservice voor tompoucen. En met succes! 

Bakkerij Koning bezorgt 18.000 tompoucen tijdens Koningsdag - NH Nieuws

De bakkerij heeft meerdere vestigingen in de regio en gooide op veel plekken flyers in de brievenbus. Dat leverde uiteindelijk 18.000 bestelde tompoucen op. Dat is een flink aantal, helemaal als je ze achter elkaar legt. "Als je het achter elkaar legt dan is het een kilometer aan tompoucen", grapt Marjolein Bakker, die haar voortuin vanaf 7.30 uur vanmorgen heeft opengesteld als centraal afhaalpunt voor de 2200 bestelde tompoucen in Obdam. 

"Dit was voor ons ook wel heel erg bizar"

Judith Laijen, verkoopster bakkerij schoutsen

Bezorgservice geen gek idee

Dat het bezorgen van de tompoucen geen gek idee is geweest van bakkerij Koning, bleek in de loop van de ochtend uit gemaakte foto's van lange rijen bij andere bakkerijen in West-Friesland. De onderstaande foto's zijn gemaakt in Wognum en Enkhuizen, waar sommige mensen anderhalf uur moesten wachten op hun tompouce.  

Tekst loopt door onder foto's.

Anderhalf uur wachten

"Dit hebben wij ook nog nooit meegemaakt. Wij hadden wel wat extra drukte verwacht maar dit was voor ons ook wel heel erg bizar. Om 13.00 uur waren de laatste tompoucen al op, terwijl wij al vrij ruim gerekend hadden", vertelt Judith Laijen, medewerkster van de bakkerij Schoutsen in Wognum. "Uiteindelijk hebben wij ruim 1500 tompoucen verkocht."

De verkoopsters in de Wognumse bakkerij kregen vanuit de winkel ook mee dat de rij buiten tot aan een straat verderop liep. "We hoorden mensen in de winkel zeggen dat ze wel een uur of anderhalf uur in de rij hadden gestaan. Toen gingen we buiten kijken en zagen we dat er inderdaad echt geen einde aan kwam."