Ga naar Content

Marechaussee valt illegale shishalounge binnen: 26 boetes en 2 aanhoudingen

BOESINGHELIEDE - De politie en marechaussee zijn vannacht op de Schipholweg in Boesingheliede een garagebox binnengevallen, waar ze een illegale shishalounge aantroffen.

200426_Blurs_Bart - NH Nieuws. Foto: Politie Haarlemmermeer

Daarbij hebben 26 personen een bekeuring van 390 euro gekregen voor het overtreden van de coronamaatregelen. Twee personen zijn aangehouden omdat zij zich niet konden legitimeren.

De marechaussee kwam de illegale horecagelegenheid op het spoor, nadat ze vrijdagavond een verdachte situatie hadden opgemerkt aan de Schipholweg. "Toen ze daar met een opvallende dienstauto reden, gingen er plotseling allemaal auto's vandoor", vertelt een woordvoerder van de politie.

"Het leek erop dat de garagebox als een soort horecagelegenheid werd gebruikt"

woordvoerder politie

Zaterdagavond is de marechaussee samen met de politie nog een keer gaan kijken met een politiehond. "Bij een garagebox begon de diensthond in een keer te blaffen, dat daar mensen binnen zaten." Toen de deur niet werd opengedaan, heeft de politie die opengebroken. Daar troffen ze een uitgebreide shishalounge aan.

Bankstellen en waterpijpen

"In de garagebox stonden bankstellen en waterpijpen", legt de woordvoerder uit. Ook werd er een grote groep personen aangetroffen: "26 personen hebben een bekeuring gekregen, en er wordt natuurlijk bestuursrechtelijk opgetreden tegen de persoon die de shishalounge exploiteerde."

Een feestje leek het namelijk niet te zijn. "Het moet natuurlijk nog allemaal uitgezocht worden, maar het leek erop dat de garagebox als een soort horecagelegenheid gebruikt werd", vertelt de politie. "Dus dat krijgt nog een staartje."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!