Ga naar Content

Coronaproof Koningsspelen voor klas van juf Annemieke: "Ze zijn enorm aan het genieten"

HAARLEM - Andere kinderen kunnen jaloers zijn op groep 3 van de Wilgenhoek in Haarlem-Noord. De laatste 'schooldag' voor de meivakantie heeft hun juf Annemieke  coronaproof Koningsspelen voor ze georganiseerd.

Foto: privéfoto

Voor zulke jonge kinderen waren de weken thuis vanwege de coronamaatregelen lastiger dan voor oudere leerlingen. Voor groep 3 is er niet veel met online thuisonderwijs te doen. "Dus ik ben blij dat ik de kinderen vandaag weer zie en er weer live contact is", zegt juf Annemieke.

In overleg met de ouders, en met goedkering van de ouders, toverde zij vanochtend alternatieve Koningsspelen tevoorschijn voor haar klas. "Helemaal coronaproof. Ik heb er echt goed voor gezorgd dat er voldoende afstand is. Bij de activiteiten staat handgel en we hebben twee wc's waar de kinderen heen kunnen gaan en daar staat een sopje klaar om ze regelmatig schoon te maken", legt Annemieke uit. 

Sjoelen

De kinderen waren drie dagen voor Koningsdag allemaal in het oranje gekleed. Zij kunnen  meedoen aan een coronaproof speurtocht langs plekken waar ze kunnen (tafel)voetballen, koekjes versieren of sjoelen. Een bakker kwam deze Koningsspelen op het spoor en hij biedt vandaag oranje tompoucen aan aan de kinderen. 

Een jaloersmakend leuke ochtend dus voor de klas van Annemieke. "De kinderen zijn enorm aan het genieten. En wij? Ja, wij zeker ook. Ik ben blij dat ik ze weer even kan zien."

Corona in Haarlem
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en Omgeving en krijg updates in je tijdlijn