Ga naar Content

Voetbalmakelaar Van Ophuizen ziet transfermarkt op lange termijn niet veranderen

PURMEREND - Normaal gesproken is dit een drukke periode voor voetbalmakelaars. De zomerse transferwindow zit eraan te komen en dat betekent veel geschuif van spelers. Door de coronacrisis is echter het heel rustig en dat geldt ook voor de Purmerendse zaakwaarnemer Martin van Ophuizen. "De clubs zijn nu heel terughoudend."

Voetbalmakelaar Van Ophuizen over de invloed van de coronacrisis op de transfermarkt - NH Nieuws

"De agenda's stonden vol met allerlei afspraken in Nederland en België, enorm veel wedstrijdbezoeken. En van het ene op het andere moment is het gestopt", vertelt Van Ophuizen over zijn huidige situatie voor de camera van NH Sport. Tot aan 1 september is er geen betaald voetbal in Nederland.

Van Ophuizen begeleidt onder andere Jaimie Jacobs van SC Cambuur en z'n broertje Joey Jacobs van Jong AZ. De Purmerendse broers keken dinsdagavond vol spanning naar de persconferentie van Mark Rutte. "Was wel een beetje te verwachten", aldus Jaimie Jacobs die met Cambuur bovenaan staat in de eerste divisie en op weg leek naar het kampioenschap. "Iedereen is heel teleurgesteld, maar we snappen de regering ook." Ook Joey baalde van het besluit van de premier. "Ja kut, gewoon geen wedstrijden. En ik dacht ook gelijk aan m'n broer Jaimie, want ik hoop dat hij wel promoveert."

"Clubs nemen geen risico's en misschien hebben ze ook niet de middelen"

Martin van ophuizen, voetbalmakelaar

Deze coronacrisis zet mensen ook aan het denken. Zorgt voor bezinning en wat nuchterheid. Iets dat de voetballerij wel kan gebruiken gezien de absurd hoge bedragen die betaald worden voor spelers. "Ik denk op het korte termijn is het van invloed op spelers zonder contracten. Clubs nemen daarin geen risico's en misschien ook niet de middelen hebben. Op de lange termijn verwacht ik weinig invloed. De voetballerij is een sterke branche. Als de economie weer herstelt, dan trekt het weer aan. Verwacht ik ook weer transfers van over de honderd miljoen euro."

Vrijdag gaat de KNVB in overleg met de clubs en andere betrokenen om tot een oplossing te komen. Dan wordt waarschijnlijk duidelijk wie er promoveren, degraderen en Europa ingaan.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier