Ga naar Content
Amstelland

Sportdirecteur: "Weinig begrip voor verbod zwembadlessen"

22 april 2020, 16.02 uur · Aangepast 22 april 2020, 16.15 uur
Door: Edgard Capriles · Foto: ESA

AALSMEER - Directeur Marten van Maastrigt van de Aalsmeerse gemeentelijke sportaccomodaties, verenigd in de ESA, heeft weinig begrip voor het besluit om zwembadlessen voorlopig niet toe te staan. Vooral omdat premier Rutte tijdens de persconferentie zei dat zwemmen in het buitenwater wel weer mag.

De sportdirecteur vindt het een krom besluit. "In zwembaden wordt een heleboel virussen door chloor vernietigd of onschadelijk gemaakt door filtrage. Mijn stelling is dat zwembadwater in wezen veiliger is dan buitenwater en daar mag je wel in zwemmen."

De ESA exploiteert naast zwembad De Waterlelie ook sporthallen en gymzalen in Aalsmeer. Dat betekent een hoop veranderingen op weg naar de anderhalvemetersamenleving. Daar is Marten van Maastrigt nu al druk mee bezig.

Routing

Voor zwembad De Waterlelie is er een hele routing bedacht. "Binnenkomende en vertrekkende bezoekers kunnen elkaar niet kruisen," vertelt Van Maastrigt. "We hebben verder het geluk dat aan ons zwembad een grote sporthal zit. Daar hebben we vier extra kleedkamers gemaakt, zodat mensen gespreid kunnen omkleden."

De anderhalvemetersamenleving heeft volgens de sportdirecteur straks ook gevolgen voor de zwemlessen. Lessen worden niet meer vlak achter elkaar gegeven en wellicht met minder kinderen per keer. "We hebben normaal 6 of 7 groepen van in totaal 63 kinderen. Nu zullen dat er 36 zijn."

"Zwembadwater is in wezen veiliger dan buitenwater en daar mag je wel in zwemmen"

Marten van Maastrigt, sportdirecteur ESA

Meivakantie

Van premier Rutte mogen kinderen in de basisschoolleeftijd en middelbare scholieren onder voorwaarden weer buiten sporten. Van Maastrigt is vandaag gelijk met de sportverenigingen om de tafel gaan zitten om een protocol op te stellen. "Hoeveel kinderen mag je laten sporten bijvoorbeeld? Maar ook dat de kantine moet dichtblijven en dat de schoonmaak goed geregeld moet zijn."

Als dat allemaal in orde is dan staat niets meer in de weg om de Aalsmeerse kinderen veel plezier te laten beleven in de meivakantie.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier