Ga naar Content

Hockeybond beëindigt competities zonder kampioenen

AMSTELVEEN - De Nederlandse hockeybond heeft alle competities van dit seizoen beëindigd. Er worden geen kampioenen uitgeroepen. Geen club promoveert of degradeert.

Foto: Adobe Stock

De hoofdklassen voor de mannen en vrouwen gaan dus volgend seizoen met dezelfde ploegen van start. De Europese hockeyfederatie EHF heeft aangegeven de Euro Hockey League (EHL) van 2020 later dit jaar te willen uitspelen. Als dat lukt, dan komen de mannen van Bloemendaal en Kampong en de vrouwen van Amsterdam en Den Bosch daar in actie.

Als de EHL niet meer wordt afgewerkt, dan mogen de bovengenoemde vier ploegen volgend seizoen aan de volgende editie deelnemen. Als de EHL dit jaar wel wordt uitgespeeld, dan spelen de mannen van Bloemendaal, Den Bosch en HGC volgend seizoen Europees, net als de vrouwen van Den Bosch en SCHC. De hockeybond heeft dat besloten op basis van de huidige stand van de hoofdklasse voor mannen en vrouwen.

De hockeybond is wel blij met het besluit van het kabinet dat de jeugd weer voorzichtig mag gaan trainen. Zo'n 155.000 hockeyers van 18 jaar en jonger kunnen daardoor na 28 april weer bij hun club terecht. De oudste jeugd, van 13 tot en met 18 jaar, moet tijdens de oefensessies wel 1,5 meter afstand houden.