Ga naar Content

Ajax: betreurenswaardig maar onvermijdelijk

AMSTERDAM - Ajax heeft begrip voor het kabinetsbesluit om tot 1 september geen wedstrijden in het betaalde voetbal toe te staan vanwege de coronapandemie. "Hoewel Ajax dit betreurt, overheerst het begrip dat dit besluit onvermijdelijk was, in het belang van de nationale gezondheid", laat de regerend landskampioen weten op de website.

Foto: NH Nieuws / Thomas Brood

Kort na de persconferentie van premier Mark Rutte verklaarde de KNVB dat de bond dit seizoen niet meer te willen hervatten. Ajax gaat daar inhoudelijk nog niet op in. "Op korte termijn volgt duidelijkheid wat het betekent voor supporters die reeds kaarten voor de resterende wedstrijden van dit seizoen hebben aangeschaft", meldt Ajax nog wel.

Het besluit dat er voorlopig nog geen publieksevenementen mogen worden georganiseerd komt volgens de Amsterdamse club niet onverwacht. "Ajax en de andere clubs waren dan ook al in overleg om te komen tot een gezamenlijke, uniforme aanpak voor alle supporters van alle eredivisieclubs."

Ajax pleitte bij monde van directeur voetbalzaken Marc Overmars op 1 april al voor een onmiddellijke beëindiging van de competitie vanwege de enorme impact van de coronacrisis op de samenleving en op de voetbalwereld. "De eredivisie is dood, het leven is eruit, de lol er vanaf", sprak hij toen al onomwonden.

AZ

Ook AZ, op doelsaldo tweede achter Ajax op dit moment op de ranglijst, sloot zich destijds aan bij de oproep van Ajax om te stoppen. De Alkmaarders laten het vanavond bij een korte tweet: "Tot 1 september geen betaald voetbal in Nederland..."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De KNVB treedt deze week opnieuw in overleg met de UEFA over de ontstane situatie. Vrijdag volgt er overleg met alle clubs en andere betrokkenen en zal er gekeken worden of er een kampioen wordt aangewezen, of er clubs degradereren of promoveren en hoe de Europese tickets moeten worden verdeeld. 

FC Volendam en Telstar

Keje Molenaar, directeur externe betrekkingen bij FC Volendam, liet enige tijd geleden weten dat hij niet accepteert dat SC Cambuur en De Graafschap zouden mogen promoveren en Volendam als winnaar van de tweede periodetitel met lege handen achterblijft. In een eerste reactie op de website zegt de club  de achterban te informeren "zodra er meer duidelijkheid is over het verdere verloop van de competitie." Ook Telstar verwijst naar de vergadering van aanstaande vrijdag.   

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook