Ga naar Content

Bussumse kapper Burak teleurgesteld: "Het blijft voorlopig echt overleven"

BUSSUM - Een flinke teleurstelling: zo noemt de Bussumse kapper Burak Bican het dat zijn kapsalon voorlopig nog op slot blijft. "Ik had zo gehoopt weer te kunnen gaan knippen. Dat heb ik nodig, ik moet ook gewoon eten", vertelt hij tegen NH Nieuws.

Foto:

Burak heeft zijn kapsalon nu bijna een maand geleden moeten sluiten. "Het is echt heel vervelend. Ik begrijp wel dat deze maatregelen genomen worden, dat is het probleem ook niet. Maar het raakt mij zeker. De kapsalon brengt mijn brood op de plank. Die inkomsten mis ik", vertelde hij toen.

Nu een maand later staat het er niet al te rooskleurig voor. "Er komt wel geld binnen, omdat ik steun krijg vanuit de overheid en dus een bijstandsuitkering krijg. Maar daar van rondkomen is erg lastig. Dat niet eens voldoende om al mijn kosten te dekken. Ik heb er de afgelopen maand zelf al flink wat geld bij moeten leggen", vertelt Burak. "Het is erg fijn dat ik deze maand maar de helft van mijn huur heb moeten betalen. Ik hoop maar dat mijn huisbaas volgende maand weer zo coulant is, want anders weet ik het echt niet."

Onzekere tijden

De Bussumse kapper hoopt dat de situatie niet al te lang meer duurt. "Ik had eigenlijk gehoopt dat we nu al weer open mochten, vooral ook omdat ik hoor dat tandartsen straks wel weer open gaan. Als zij kunnen werken met mondkapjes enzo, dan moeten wij kappers dat toch ook kunnen? Ik had er echt mijn hoop op gevestigd. Maar het mocht niet zo zijn. Het blijven onzekere tijden en voor mij echt overleven. Ik hoop zo dat het allemaal goed komt." 

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Lees ook