Ga naar Content

Gooise middelbare scholen kijken hoe ze open kunnen: "Winst is dat we meer tijd hebben"

BUSSUM - Dat middelbare scholen mogelijk op 1 juni pas weer hun lessen hervatten, geeft de scholen meer tijd om uit te dokteren hoe het onderwijs straks veilig gegeven kan worden. Dat zegt bestuurder Annet Kil van de Gooise Scholenfederatie, de koepel van Gooise middelbare scholen. "Dat we meer tijd hebben, is winst."

Foto: Adobe Stock

De Gooise middelbare scholen hadden verwacht na de meivakantie weer te mogen beginnen met les geven op school, maar zeker tot 1 juni worden de lessen nog online gegeven. "Dat het later wordt snappen we. Onderwijs is een groot goed, maar het mag niet ten koste gaan van de gezondheid", reageert Kil.

De scholen gebruiken de extra tijd om verder te gaan bepalen welke maatregelen er genomen moeten worden om de lessen op school in goede banen te leiden. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het deurbeleid, looproutes door de school en het leraren van klassen laten wisselen in plaats van de leerlingen van klassen. Daarnaast speelt ook hygiëne een belangrijke rol.

Verschillende scenario's

Er bestaat een kans dat de verschillende Gooise middelbare scholen straks verschillende regels hanteren. "We zijn al langer aan het denken over hoe we anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen houden. Er liggen meerdere scenario's en er wordt creatief over nagedacht. We hebben nu twintig scenario's waar we keuzes uit maken. Per school zal een verschillend scenario passen", vertelt Kil. 

Na de vakantie gaan de docenten van de Gooise middelbare scholen in ieder geval eerst weer vol goede moed aan de slag met hun online lessen. Dat doen ze dan zeker nog vier weken. "Het is heel intensief werk, maar het wordt erg gewaardeerd", weet Kil. 

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Lees ook