Start van hoofdcontent

Gooi

nl
V

Gooise basisscholen staan te trappelen om open te gaan: "Maar we hebben nog wel zorgen"

21 april 2020, 20.29 uur · Aangepast 21 april 2020, 20.49 uur · Door Joost Lammers & Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Gooise basisscholen staan te trappelen om komende maand hun deuren weer te openen. Dat laten ze weten na het vanavond bekend geworden besluit van het kabinet om de lessen op basisscholen vanaf 11 mei weer te hervatten. "Een logisch besluit", zegt Geert Looyschelder van de Gooise scholenkoepel STIP.

Een leeg schoolplein van de Gouden Regen-school in Hilversum - Joost Lammers / NH Nieuws

De Gooise basisscholen zijn er aan toe om weer aan het werk te gaan. "De kinderen staan te trappelen en de leerkrachten staan ook te trappelen", reageert Looyschelder. 

Maar voordat de scholen een week na de meivakantie hun deuren echt weer gaan openen, moet er volgens de Hilversumse schoolbestuurder nog veel gebeuren. "We gaan straks starten met halve groepen. Dat kan zijn de ene dag de ene groep, de andere dag de andere. Daar was ik eerst wel een beetje verbaasd over, omdat het risico klein wordt geschat. Ik begrijp nu dat ze willen wachten op de ervaringen, die op scholen in Scandinavië worden opgedaan."

"Het is natuurlijk de vraag hoe we dat straks gaan indelen en hoe het wordt geregeld met kinderopvang. En hoe gaan we om met leerkrachten in de risicogroepen? Hebben we straks nog wel genoeg leerkrachten? Dat zijn vragen die beantwoord moeten worden. Er is nog veel werk aan de winkel." 

Morgen crisisoverleg

Ook de leerkrachten zelf hebben volgens Looyschelder nog wel wat zorgen die moeten worden weggenomen. "Maar de wil om weer te beginnen is er. Ik zit morgen met een crisisteam om te bepalen hoe we het straks gaan doen." 

Volgende stap

De Hilversumse schoolbestuurder hoopt dat het heropenen van de scholen een aanzet is naar meer. "Het zou fantastisch zijn als we voor de zomer weer met volledige klassen kunnen werken. We zullen eerst moeten kijken of er grote achterstanden zijn opgetreden. Maar daar maak ik me geen zorgen over. De kinderen hebben best wat gedaan en leerkrachten hebben keihard gewerkt. Dat lopen we wel weer in."

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651