Ga naar Content
Haarlem

Alleen en toch samen samen uit eten in Haarlem: ''Samen eten is olie voor de vriendschap''

21 april 2020, 21.00 uur · Aangepast 24 april 2020, 12.50 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws

HAARLEM - Let's EAT is een online platform waarmee je samen met je vrienden virtuele etentjes kan organiseren. Zo kan je het gemis van een gezellig etentje toch digitaal ervaren, zeker nu de horeca nog niet open mag. De initiatiefnemers hopen ook ouderen meer uit hun isolement te trekken en deelnemers kunnen hun lokale restaurants supporten. 

Alleen en toch samen eten - NH Nieuws

''Vooral het sociale vinden we erg belangrijk'', zegt Karen Blanken. Samen met Sandra Reeb-Gruber, Frans Eldering en Mariëlle Tammer - van Veen is ze Let's EAT begonnen. Via de website maak je een afspraak. Automatisch krijgen de personen die zijn uitgenodigd een e-mail waarmee ze de eetafspraak kunnen bevestigen. Het eten kan van tevoren besteld worden via de site bij een restaurant of lunchroom uit de stad.  

"Het begint steeds meer te lijken op een echt etentje"

Tafelgast van initiatiefneemster Karen Blanken

Een kaartje voor ouderen 

''We willen ook graag ouderen ondersteunen", vertelt Blanken. Om het voor deze generatie makkelijk te maken, kan een kaartje opgestuurd worden door opa of oma. "Onze eigen ouders zien we even niet meer en dat vinden wij ook jammer. In samenwerking met Kennemerhart en met steun van Hofje Codde en Van Beresteyn hebben we daarom een speciale ansichtkaart ontwikkeld waarmee bewoners van Kennemerhart familieleden en vrienden offline kunnen uitnodigen voor een etentje."

Ook postcorona 

Karen hoopt dat mensen ook na deze crisis online eetafspraken blijven maken. ''Het is absoluut ook voor postcornoatijd. Ik zie het wel voor me, dat je een afspraak maakt met een vriend in LA of met je moeder die in Maastricht woont. Je rijdt er niet meer naartoe, maar je gaat gewoon met haar lunchen. Echt gewoon even in contact met elkaar staan en lekker lunchen.''

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Lees ook