Ga naar Content

School én ouders blij met versoepeling, maar vooral voor de kinderen

IJMUIDEN / UITGEEST Schoolleider Sjoerd van der Locht van basisschool Zefier in IJmuiden is vooral opgelucht na de persconferentie van Mark Rutte. Hij weet nu dat de deuren van zijn school weer (voorzichtig) open kunnen.

Foto: NH Nieuws / Dennis Mantz

"Ik ben blij dat het normale leven weer een beetje begint op te starten", zegt Van der Locht direct na afloop. Hij noemt de versoepeling van de maatregelen een 'goede eerste stap'. "Dat we nu weer in aanraking met de kinderen kunnen komen in de klassen, daar ben ik vooral blij mee."

Ronald Vlieland uit Uitgeest heeft juist met gemengde gevoelens naar de persconferentie gekeken. Hij is vader van drie kinderen en werkt ook nog eens in de zorg, net als zijn vrouw Janet. 

tekst gaat door onder de video

200421_SCHOLEN_V2 - NH Nieuws

"Aan de ene kant, als ik naar mijn kinderen kijk, dan missen zij het sociale contact met hun vriendjes en vriendinnetjes. Maar als ik naar de andere kant kijk, naar mijn beroep, dan maak ik mij toch wel zorgen dat meer mensen met elkaar in aanraking komen en de kans op besmetting toch wel groter wordt."

"Het larentekort is er nog steeds"

Sjoerd van der locht, directeur bassischool

Vlieland vindt dan ook dat de maatregelen te vroeg komen, vooral omdat er nog te weinig bekend is hoe jongeren het virus kunnen verspreiden. Toch zal hij zijn kinderen niet thuishouden. "Wie ben ik om tegen mijn kinderen te zeggen dat ze hun vriendjes niet mogen zien, als de grote baas van Nederland zegt dat dat wel mag?"

Snel overleg

Van der Locht deelt de zorgen van Vlieland. Ook hij vindt dat er nog weinig bekend is over hoe jongeren het virus kunnen verspreiden, maar maakt zich voornamelijk zorgen over kwetsbare leraren. "Ik vind het belangrijk dat die alle ruimte krijgen om ook niet voor de klas te staan. Maar dan moeten we die klassen wel weer weten te bemannen, want zoals je weet is het lerarentekort er nog steeds."

Over hoe dat soort problemen opgelost moeten worden, komt snel duidelijkheid. Van der Locht gaat morgen in gesprek met de directie om een plan van aanpak te maken.

Corona in de IJmond
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit de IJmond en krijg updates in je tijdlijn