Ga naar Content

Brandende wensballon mist vissende vader en zoon op het nippertje

DIEMEN - Als Wilfred afgelopen zondag samen met zijn zoontje Jaylen (8) aan de Weespertrekvaart zit te vissen, zien ze plots een roze wensballon hun kant op komen. Het gevaarte staat in de brand en het scheelt niet veel of het ding was op Jaylen terechtgekomen. 

Foto: Facebook

"We zaten geconcentreerd naar de dobber te kijken, dus je hebt niet alles in je omgeving in de gaten", vertelt Wilfred. Hij is nog onder de indruk van het voorval. "Ineens zien we die ballon en hij komt een meter naast mijn zoontje terecht." 

Wilfred bedenkt zich geen moment en legt de ballon in het water: "Het is de afgelopen tijd droog geweest, dus je wil niet dat de berm in de brand vliegt."

Flinke bos

Hij bedenkt zich dat het ook heel anders af het kunnen lopen: "We hebben beiden een flinke bos met haar, dus je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren."

Bij nadere inspectie van de ballon blijken er allerlei droevige boodschappen op te staan: "Misschien komt het bij een rouwcentrum vandaan", verklaart Wilfred de teksten. 

Het verschilt per gemeente of een dergelijke wensballon al dan niet verboden is. In Diemen is het oplaten niet verboden, in de gemeenten eromheen wel. Wilfred roept op om vooral voorzichtig te zijn: "Ze kunnen ook op een rieten dak of in het bos terechtkomen. Mensen, kijk er mee uit."

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected].