Ga naar Content

Sprinter Ntab naar schaatsploeg Jumbo-Visma

AMSTERDAM - Schaatser Dai Dai Ntab verruilt Team Reggeborgh voor Jumbo-Visma. De drievoudig Nederlands kampioen op de 500 meter ondertekende een contract voor twee jaar bij de ploeg van coach Jac Orie, tot aan de Olympische Spelen van 2022 in Peking.

Foto: EPA/Igor Kovalenko

De 25-jarige in Amsterdam geboren Ntab bewandelt de omgekeerde weg van Kjeld Nuis. De tweevoudig olympisch kampioen van de Winterspelen van 2018 verhuisde vorige week van Jumbo-Visma naar Team Reggeborgh, dat eerder al afscheid nam van Jutta Leerdam en Koen Verweij.

"De komende twee jaar zijn erg belangrijk voor mijn carrière", aldus sprinter Ntab. "Ik wil er alles aan doen om daar het maximale uit te halen. Ik ben erg benieuwd naar de samenwerking met Jac en de andere teamleden. Ik heb het gevoel dat deze overstap mij verder gaat helpen in mijn ontwikkeling tot een absolute topsprinter. De komende jaren zullen dat uitwijzen."

De sprinter pakte begin dit jaar bij de EK afstanden in Thialf zilver op de 500 meter achter de Rus Pavel Koelizjnikov. Ntab maakte deel uit van de Nederlandse ploeg die bij de WK afstanden in Salt Lake City de wereldtitel veroverde op de teamsprint.

"Met zijn komst zorgen we naast een kwaliteitsimpuls voor een verjonging van onze ploeg", aldus Orie. "Dai Dai heeft in het verleden al een aantal mooie dingen laten zien. Toch ben ik ervan overtuigd dat er nog veel rek in zijn prestaties zit. Hij beschikt al over een ijzersterke 500 meter, maar ik denk dat er ook op de 1000 meter nog winst voor hem valt te halen. Ik zie het als een mooie uitdaging om de komende jaren ervoor te zorgen dat we het maximale eruit halen."

Jumbo-Visma trok eerder al Marcel Bosker aan, als vervanger van de gestopte Douwe de Vries. Ook sprinter Jan Smeekens besloot te stoppen. Sven Kramer, Carlijn Achtereekte, Joy Beune, Antoinette de Jong en Chris Huizinga verlengden hun contract bij de ploeg van Orie.

Lees ook