Ga naar Content
Amstelland

Rijsenhouter maakt evacuatie op zee van dichtbij mee: ”Het was best spannend”

21 april 2020, 07.00 uur
Door: Redactie · Foto:

De jonge Thomas Alderden uit Rijsenhout heeft een bijzondere ervaring achter de rug. Als jonge officier Werktuigkundige zag hij met eigen ogen hoe ‘zijn’ schip, de MS Rotterdam, passagiers aan boord nam van het zusterschip de MS Zaandam. Beide schepen zijn van de Holland America Line.

De MS Zaandam was vorige maand met een cruise bezig, maar mocht in eerste instantie nergens aanmeren na het uitbreken van het coronavirus wereldwijd. Ook aan boord waren passagiers besmet geraakt. Zeker vier passagiers zijn overleden.

De rederij besloot om voor de kust van Panama een humanitaire missie uit te voeren en stuurde de MS Rotterdam naar de MS Zaandam om een deel van de passagiers te evacueren en om medisch personeel aan boord te krijgen.

Vlog

Thomas Alderden maakte die evacuatie van dichtbij mee en heeft voor zijn kerkgenootschap De Meerkerk een korte vlog gemaakt waarin hij zijn belevenissen uit de doeken doet. “Ik ben niet gauw heel bang of zo maar dit vond ik toch best spannend”. Hij vertelt veel te hebben gehad aan zijn geloof.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier