Ga naar Content

Steuntje in de rug: deel van belastingen geschrapt voor ondernemers Gooise Meren

GOOISE MEREN - Een extra steuntje in de rug voor door de coronacrisis noodlijdende lokale ondernemers in Gooise Meren: ze hoeven van de gemeente niet al hun belastingen te betalen. Sommige belastingen worden geschrapt, andere mogen ze veel later betalen. 

Foto: Google Streetview

Burgemeester en wethouders van Gooise Meren hopen met de maatregelen lokale ondernemers door de coronacrisis heen te helpen. 

De gemeente heeft bepaald dat lokale ondernemers hun belastingen pas op 1 juli betaald te hoeven hebben. Dat moet de ondernemers wat lucht geven.

Belastingen geschrapt

De zogeheten precariobelasting - de belasting voor het gebruik van de openbare ruimte voor een terras of een reclamebord - wordt geschrapt voor de maanden april mei en juni. Ook wordt er voor een kwartaal geen reclamebelasting - de belasting waarmee ondernemers bijdragen aan lokale evenementen - geïnd door de gemeente.

Daarnaast zegt de gemeente facturen van ondernemers sneller te gaan betalen en worden subsidies aan grote culturele instellingen ook vlotter overgemaakt 

Huur mag later betaald

Lokale ondernemers die een pand huren van de gemeente hoeven voorlopig geen huur te betalen, dat mag ook later. De gemeente hoopt dat vastgoedeigenaren die panden aan ondernemers verhuren dat voorbeeld volgen. 

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651