Ga naar Content

Landsmeerse fotograaf biedt gratis rouwreportages aan: "Bijdragen aan verwerking"

LANDSMEER - Normaal legt Nikolien Stringa bruiloften vast op de gevoelige plaat, maar de Landsmeerse fotograaf zag door het coronavirus al haar opdrachten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Om haar 'steentje bij te dragen', biedt ze nu gratis rouwreportages aan. "Ik kan het leed niet verzachten, maar ik kan wel een klein stukje bijdragen aan de verwerking."

Foto: NH Nieuws

"Ik moet er niet aan denken dat ik een naaste kwijtraak en dan ik niet aanwezig kan zijn bij de uitvaart", vertelt Nikolien Stringa over haar beweegreden om rouwreportages te maken. "Dat lijkt me verschrikkelijk."

"Ik heb wel wat met begraafplaatsen, al mijn hele leven lang"

Nikolien stringa, fotograaf

Zo'n anderhalve week geleden kwam ze op het idee om haar diensten als fotograaf in te gaan zetten bij begrafenissen en crematies. Dat betekent voor de Landsmeerse een hele andere setting dan een bruiloft. "Ik heb wel wat met begraafplaatsen, al mijn hele leven lang."

Inkomsten weggevallen

Opvallend en ook heel nobel is dat de rouwreportages van Nikolien Stringa gratis zijn. Zeker als je bedenkt dat haar inkomsten door het coronavirus zijn weggevallen. "Dit geeft me een voldaan gevoel. En gelukkig heb ik nog wel wat spaarcentjes achter de hand, kan dus nog gewoon een boterham kopen."

Wil je gebruik maken van de diensten van Nikolien, dan kan je haar bereiken via haar website: uwrouwfotograaf.nl

Fotograaf biedt gratis rouwreportages aan - NH Nieuws

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier