Ga naar Content

Wonderlijke voetbalweg leidt Ajax-amateur Koen Blommestijn naar FC Volendam

VOLENDAM - Koen Blommestijn voetbalt vanaf komend seizoen voor FC Volendam. De 20-jarige Ajax-amateurspeler tekent een contract voor twee seizoenen met een optie voor een derde jaar, zo heeft de club zaterdagmiddag bekend gemaakt.  

Foto: FC Volendam

De Amstelvener legde een bijzondere weg af naar het betaalde voetbal. Hij speelde eerst voor de amateurclubs Legmeervogels, Argon en Waterwijk. Vervolgens ging Blommestijn op wereldreis en lonkte een contract in Canada en de VS.

De aanvaller koos echter voor een terugkeer naar eigen land en belandde na zijn buitenlandse avontuur bij FC Almere. Vorige zomer volgde de overstap naar de amateurs van Ajax. Doordat hij in het tweede elftal aan de lopende band scoorde, haalde trainer Yuri Rose hem bij het eerste team. In tien duels in de derde divisie pikte hij vijf goals mee.

"Ik heb hard gewerkt om dit te bereiken", zegt de kersverse aanwinst op de website van FC Volendam. "Mijn droom als profvoetballer ga ik bij FC Volendam proberen te verwezenlijken."

"Mijn droom als profvoetballer ga ik bij FC Volendam proberen te verwezenlijken"

FC Volendam-aanwinst Koen Blommestijn

Technisch directeur Jasper van Leeuwen erkent dat de weg die Blommestijn heeft afgelegd naar het betaalde voetbal een niet alledaagse is. "Koen heeft een bijzondere aanloop genomen, maar hij zal bepaald niet de eerste zijn die desondanks ver kan komen. Dit is een typische nummer negen. We hebben gekeken naar zijn potentie en schatten in dat er nog veel rek in zit."

"Koen heeft een bijzondere aanloop genomen, maar kan desondanks ver komen"

Technisch directeur Jasper van Leeuwen

Volgens Van Leeuwen is Blommestijn een fysiek sterke speler, snel en nagenoeg tweebenig. Hij sluit in eerste instantie aan bij de selectie van Jong FC Volendam.