Ga naar Content

Lange wachtrijen voor Gooise afvalstations leiden tot afvaldumpingen: "Dit kan echt niet"

HUIZEN - De aanhoudende lange files voor de Gooise afvalscheidingsstations hebben tot gevolg dat op andere plekken afval maar op straat wordt gedumpt. Dat merkt ook burgemeester Niek Meijer van Huizen. "Dit kan echt niet", zegt hij.

Foto: GAD Gooi en Vechtstreek

Door de coronacrisis lijken we allemaal aan het opruimen en klussen geslagen. Al een paar weken staan er daarom flinke files voor de afvalscheidingsstations. Die worden soms zo lang dat de wachttijden oplopen tot een uur. Afgelopen week moest er zelfs even een weg naar het Bussumse afvalscheidingsstation worden afgesloten. 

Dat niet iedereen het geduld heeft om netjes in de rij te wachten, blijkt uit de afvaldumpingen op verschillende plekken. "Dit is natuurlijk niet hoe het hoort", vertelt burgemeester Niek Meijer. "In Huizen hebben we dat al op verschillende plekken meegemaakt. Als je je vuil niet kwijt kunt, bewaar het dan even", roept de burgemeester op.

Volgens Meijer gaan ook de bezoekjes aan de afvalscheidingsstations niet altijd even soepel. "Ik hoor van medewerkers dat bezoekers soms tegen ze tekeer gaan", zegt de burgemeester die er zijn afkeer over uitspreekt. 

Aanhoudende drukte

Vanwege de aanhoudende drukte besloten de Gooise afvalstations eerder deze week langer open te gaan om de bezoekersstroom beter aan te kunnen. De stations van Bussum, Weesp en Huizen gaan ook op maandag open. Het station van Hilversum was al open op maandag en blijft dat nu tot later op de avond. 

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Lees ook