Ga naar Content

GVB-handhaver aangerand door groep mannen op station Bijlmer Arena

AMSTERDAM - De politie heeft in Bureau 020, het opsporingsprogramma van AT5,  beelden getoond van een man die ervan verdacht wordt, samen met een groep andere mannen, een vrouwelijke handhaver van het GVB te hebben aangerand. Het is druk op het station begin december door de uitloop van twee evenementen. De handhaver is bezig alles in goede banen te leiden als ze opeens wordt ingesloten en betast.

200417_HANDHAVER_AANRANDING - NH Nieuws

De Johan Cruijff Arena loopt uit, de competitiewedstrijd Ajax - Willem II is net afgelopen en het is druk in het gebied rond het stadion. In de Ziggo Dome heeft de Utrechtse band Kensington opgetreden, ook die bezoekers banen zich een weg richting huis. Het zijn drukke momenten voor de handhavers van het GVB om alle mensen in goede banen te leiden, ook het slachtoffer is er druk mee op vrijdagavond 6 december. 

Op een gegeven moment merkt de vrouw dat ze wordt ingesloten door een groep mannen op het station, ze voelt vervolgens hoe de groep haar betast. "Ze kon geen kant op," zegt Marijke Stor van de politie Amsterdam.

Ze probeert de aandacht van haar collega's te trekken, maar dat gaat lastig door de drukte. Beveiligers zien opeens dat ze in de problemen zit, maar de mannen zijn er dan al vandoor.

"Zij was daar om ervoor te zorgen dat andere mensen hun reis veilig konden volbrengen en wordt dan op zo'n laffe manier omsingeld en aangerand"

MARIJKE STOR POLITIE AMSTERDAM

Signalement

De aanranding zelf staat niet op beeld, maar een van de verdachten is wel op camera vastgelegd als hij op een roltrap staat. Hij droeg die avond een donkergekleurde capuchontrui met in het wit F-SIDE op zijn borst. Verder beschrijft zijn signalement dat hij een vadsig postuur heeft, een grote neus en een pokdalig gezicht.

De politie verdenkt de man ervan de vrouw te hebben aangerand in vereniging.

De impact van het voorval heeft veel gedaan met het gevoel van veiligheid van het slachtoffer. "Maanden later heeft zij het nog steeds moeilijk met wat haar is overkomen. Zij was daar om ervoor te zorgen dat andere mensen hun reis veilig konden volbrengen en wordt dan op zo'n laffe manier omsingeld en aangerand," zegt Stor.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!