Ga naar Content

Scheidsrechter Piet (84) sluit door coronacrisis laatste seizoen af op volkstuin

HEEMSKERK - Piet van Zijl (84) had zich zijn veertigste en laatste seizoen als scheidsrechter wel anders voorgesteld. Door de coronacrisis wordt het amateurvoetbal dit seizoen niet meer hervat, waardoor de clubicoon van ADO'20 niet afsluit op het veld, maar op zijn volkstuin. "Ik had het graag anders gezien, maar wat doe je eraan?"

Foto: NH / Dennis Mantz

Piet van Zijl is al veertig jaar verbonden aan ADO'20 als scheidsrechter. Door de coronacrisis gaat er een streep door de laatste competitiewedstrijden. "Ik had het graag anders gezien. Maar er komt sowieso nog een afscheidswedstrijd. Dat wordt vast genieten", aldus Piet.

"Wat ik het meest ga missen?", lacht hij. "Het spelletje zelf natuurlijk. Maar niet de gezelligheid hoor, want ik ga op de club wel gewoon door met de kantinediensten achter de bar. Heerlijk ouwehoeren met de mensen van de club, dat is toch waar het omgaat; plezier maken ", aldus Piet tegen NH Nieuws.

Tekst gaat verder onder de video.

200416_SCHEIDSRECHTER - NH Nieuws

De geboren Wijk aan Zeeër begon met fluiten omdat hij zichzelf beloofd had om te stoppen met roken. "Dat was vooral voor de afleiding. En ik heb daarna ook nooit meer een peuk opgestoken."

Piet mag zich sinds 1981 ook gediplomeerd scheidsrechter noemen. Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Piet van Zijl

Volgens Piet zal het de komende maanden flink wennen worden. "Maar de volkstuin maakt een hoop goed. Je moet bezig blijven. Als je achter de planten gaat zitten thuis, dan ga je kapot. Lekker schoffelen dus op de tuin, en straks veel fietsen met mijn vrouw."