Ga naar Content

Vriendengroep uit Wervershoof schrijft strijdlied voor de zorg: "Die dankbaarheid blijft je bij"

WERVERSHOOF/HOORN - Jeffrey Oud, Bas Berkhout en Jeroen Aker treden sinds het begin van de corona-uitbraak regelmatig belangeloos op bij verschillende zorglocaties. Hun zelfgeschreven nummer ‘Leun op mij’ gaat sinds vandaag viral op social media en vanavond geven ze in Hoorn een verrassingsconcert. 

Foto: Jeffrey Oud

Sinds gisteravond staat hun eigen versie van het nummer ‘Leun op mij’ van Ruth Jacott online en deze is al meer dan tienduizend keer bekeken en wordt massaal gedeeld.

Waar de meeste muzikanten momenteel thuis zitten, zijn deze drie naast de muziek nog in een andere sector aan het werk. “Uit verveling is het idee dus niet ontstaan”, vertelt ondernemer Jeffrey Oud, “mijn achterbuurman Jeroen Aker nodigde mij uit om een stukje muziek te spelen voor de buurt vanuit onze achtertuinen, maar vanuit de achtertuin gingen we naar een zorginstelling en sindsdien treden we zo’n drie keer per week belangeloos op als het trio: JBJ.”

Strijdlied voor de zorg

Op een locatie van Leekerweide gingen ze al op een kar van woning naar woning om het betreffende nummer van Ruth Jacott te spelen. Toen een zorgmedewerker deelde dat het voelde als een strijdlied voor de zorg, besloot Jeffrey de tekst daar op aan te passen. Daarom zingen zij nu: Samen winnen wij de strijd, leun op mij.

Een studio bood aan het nummer gratis op te nemen, apparatuur werd belangeloos beschikbaar gesteld en zo werd het nummer binnen korte tijd werkelijkheid. Via Facebook werd een oproep gedaan om vanuit de zorg korte filmpjes of foto’s te sturen die uiteindelijk tot een videoclip gemaakt zijn. “De reacties zijn ongekend; ik weet niet wat me overkomt.”

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Het is een kleinigheid voor ons om te doen, maar die dankbaarheid blijft je bij"

Jeffrey oud - zanger jbj

Dankbaarheid

Jeffrey Oud maakte dertig jaar lang in binnen- en buitenland muziek. In november besloot  hij te stoppen met optreden, maar voor dit soort optredens maakt hij graag een uitzondering. "Als je dit één keer gedaan hebt en je ziet de reacties, dan wil je niet anders." Normaal gesproken wordt hij betaald om op te treden, maar hier zou hij – naar eigen zeggen - geen cent voor willen krijgen. "Als je mensen blij kunt maken met muziek in deze tijd, dan moet je dat niet nalaten."

Met dit nummer en de optredens hoopt het trio de zorgmedewerkers heel even uit de ellende te halen en een lach te brengen op de gezichten van de bewoners. Dat lukt volgens Jeffrey: "Ik krijg van het personeel te horen dat sommige bewoners een paar dagen later nog steeds nagenieten van de herinnering. Het is een kleinigheid voor ons om te doen, maar die dankbaarheid blijft je bij."

Vanavond gaf de vriendengroep een verrassingsoptreden bij het Dijklander ziekenhuis in Hoorn. 

Kijk hieronder het optreden terug.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook