Start van hoofdcontent

HILVERSUM

nl

Nachttrein door Hilversum moet vanaf december gaan rijden

16 april 2020, 14.01 uur · Door Sjoerd Stoop

HILVERSUM - De langverwachte Hilversumse nachttrein van en naar Amsterdam en Utrecht moet vanaf december gaan rijden. Dat heeft de gemeente Hilversum met de NS afgesproken. Alle contracten zijn getekend, alleen de Hilversumse gemeenteraad moet nog akkoord gaan.

Foto: trein station Hilversum stock - Adobe Stock

Hilversum werkt al veel langer aan de komst van de nachttreinen. Een nachtelijke verbinding met Amsterdam en Utrecht voor uitgaangspubliek en nachtwerkers is een vurige wens van de burgemeester en wethouders.

Het gaat om twee treinen, zowel vrijdagnacht als zaterdagnacht. Volgens de eerste plannen moeten de treinen om 1.50 uur vanaf Utrecht Centraal en om 2.25 uur vanaf Amsterdam Centraal vertrekken. Ze komen dan respectievelijk om 2.19 uur en om 2.48 uur op station Hilversum aan. De trein naar Amsterdam sluit aan op de nachttrein naar Schiphol. 

Gemeenteraad aan zet

Voordat de treinen gaan rijden moet nu alleen nog de Hilversumse gemeenteraad nog akkoord gaan. De gemeente Hilversum en de NS hebben de contracten voor de komst van de nachttreinen ondertekend. 

Verwacht wordt dat de gemeenteraad voor 1 juni een besluit neemt. Tot die tijd kan Hilversum het contract met de NS nog opzeggen. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!