Zaanstreek-Waterland

Explosies gehoord bij grote brand in Purmerend, twee mensen gewond

16 april 2020, 12.25 uur · Aangepast 16 april 2020, 21.20 uur · Door Redactie

Whatsapp

PURMEREND - In een bedrijfpand aan de Weberstraat in Purmerend heeft vanmiddag een grote brand gewoed. Daarbij zijn twee gewonden gevallen.  

Grote brand op bedrijventerrein in Purmerend - NH Nieuws

De brand brak rond het middaguur uit, waarna er al snel grote rookwolken boven het pand uitstegen. Ook werden er explosies gehoord. 

De Veiligheidsregio liet weten dat zich in het pand een vuurwerkkluis bevond, maar stelde later op de middag dat die kluis in het naastgelegen pand is ingebouwd. Omdat het vuur dreigde over te slaan op het naastgelegen pand, is het vuurwerk uit voorzorg uit de kluis gehaald. 

Of de explosies afkomstig waren van vuurwerk, is nog niet bekend. De woordvoerder van de Veiligheidsregio weet niet of er buiten de kluis ook vuurwerk is aangetroffen. 

Vanwege de rook die bij de brand vrijkwam, kregen omwonenden in een NL-Alert het advies ramen en deuren te sluiten en binnen te blijven.

Inmiddels is de brand onder controle en de waarschuwing ingetrokken. Omwonenden die brandresten in hun straten en tuinen aantreffen, kunnen die zelf veilig opruimen, meldt de Veiligheidsregio. 

Hoe de brand is veroorzaakt en wat er in brand heeft gestaan, is niet bekend. 

Inter Visual Studio / Haico Kats

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Whatsapp