Ga naar Content

Hilversum gaat overlast van slopende hangjongeren aanpakken

HILVERSUM - Hilversum gaat de groep hangjongeren die bewoners van de wijk Kerkelanden terroriseren aanpakken. Er wordt extra gesurveilleerd door boa's en de politie om de overlast een halt toe te roepen. Dat maakt de gemeente bekend. 

Foto: Adobe Stock

Bewoners van de buurt trokken afgelopen week aan de bel nadat ze voor de zoveelste keer overlast hadden van de groep jongeren. Deze keer was de Augustinusschool het doelwit: er werd geprobeerd een ruit in te gooien. De jongeren werden betrapt door een buurtbewoner. Ze sloegen daarna op de vlucht, maar kwamen terug om de man aan te vallen. 

Het voorval was al het zoveelste vooral en dat zorgt ervoor dat de maat voor de buurt vol is. Buurtbewoners zeggen op social media dat ze al zeker een jaar worden geteisterd door dezelfde groep jongeren. 

Extra controles

De gemeente neemt de zaak hoog op, zo schrijft het in een brief naar buurtbewoners.

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum heeft donderdag een bezoek gebracht aan de buurt en met bewoners gesproken die overlast ervaren. Afgelopen weekend werd er al flink extra gesurveilleerd. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Lees ook