Zaanstreek-Waterland

Bewoners verpleeghuis Volendam babbelen erop los in de 'babbelbox'

16 april 2020, 12.09 uur · Aangepast 16 april 2020, 14.31 uur · Door Gerie Smit

Whatsapp

VOLENDAM - Bij verpleeghuis de Gouwzee in Volendam is een zogenaamde 'babbelbox' geplaatst. Nu kunnen de bewoners gemakkelijk een praatje maken met hun familie. Geluidtechnicus Dennis Sier (Drum) kwam op dit idee en voert gesprekken met andere verzorgingstehuizen om daar ook een babbelbox te installeren.

Babbelbox Gouwzee Volendam - Zorgcirkel

"Ik heb nu zelf tot september geen werk en zat dus te denken wat ik kan doen om andere mensen te helpen", vertelt Dennis.  De Volendammer reist normaal als geluidstechnicus het hele land door. "Het idee om dit te doen komt uit een gevangenis. Daar spreken gedetineerden ook door middel van een microfoon, speaker en glas ertussen met hun familie."

Hoe het werkt? "Heel simpel. Een speaker en microfoon aan elke kant, met de schuifdeur er tussen. Een stuk beter dan met elkaar communiceren via de iPad waar de verbinding weg kan vallen."

Helemaal tevreden is Dennis nog niet: "Ik heb het nu bij de ingang geplaatst, maar er zijn bewoners die niet van de afdeling af mogen. Wellicht kan ik op dak iets organiseren en kunnen er meer mensen gebruik van maken." 

Een uitstapje

De bewoners van het verpleeghuis waren eerst wat terughoudend, maar daar kwam al snel verandering in. "Volgens de medewerkers van de zorgcirkel is het een uitstapje voor ze en wordt er nu veel gebruik van gemaakt."

De Volendammer denkt al aan het uitbreiden van de babbelbox. "Het zorgcentrum in Oosthuizen heeft ook interesse getoond, dus daar ga ik binnenkort een kijkje nemen."

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Whatsapp