Ga naar Content

Van der Voort doet niet mee aan thuiscompetitie: "Voor mij een hoop gedoe"

PURMEREND - De grootste dartbond ter wereld (PDC) start vrijdag met een thuiscompetitie. Vincent van der Voort zal echter niet deelnemen aan 'Darts at Home'. De Purmerender vindt het een goed initiatief, maar hij ziet er vanaf omdat de set-up van zijn dartbord thuis aan bepaalde voorwaarden moet voldoen.

Pro Shots / Niels Boersema - Foto:

"Het is natuurlijk een goed idee", begint Van der Voort in gesprek met NH Sport. "De PDC denkt in ieder geval mee met spelers en fans. Alle sport ligt stil, dus ik denk dat het een mooi initiatief is dat mensen 's avonds naar een paar wedstrijden kunnen kijken."

Vier spelers per dag

Het concept is dat er 32 dagen lang elke keer vier darters in actie komen. Zij spelen in een poulesysteem tegen elkaar en dat levert steeds een dagwinnaar op. Er is daardoor plek voor alle 128 spelers met een tourkaart bij de PDC. "In principe is iedere dag een op zich staand toernooitje. Over het vervolg kunnen ze nog niks zeggen, omdat we niet weten hoe lang het gaat duren. Sommigen zullen ook twee keer aan de beurt komen. En de poulewinnaars misschien drie keer."

De deelnemers krijgen 500 pond per dag dat ze spelen. Er zijn verder geen winstpremies. Toch heeft Van der Voort besloten niet op het aanbod in te gaan. "Het moet vanuit huis. En ik heb thuis geen dartbord hangen", onthult de Noord-Hollander. "Dat kan ik natuurlijk wel snel realiseren, maar het moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Dan moet ik er allemaal verlichting omheen gaan doen. Een hoop gedoe, dus daarom heb ik besloten niet mee te doen."

"Het moet vanuit huis. En ik heb thuis geen dartbord hangen"

Darter vincent van der voort

Moeite met thuis trainen

Als professioneel darter lijkt het logisch dat je thuis een dartbord hebt hangen. Van der Voort heeft echter een hekel aan thuiswerken. "Als ik ga trainen, ga ik de deur uit. Thuis stop ik er heel snel mee als het na tien minuten goed voelt. Als je de deur uitgaat, dan verplicht je jezelf om langer en volledig te trainen. Mijn vrouw en zoon hebben een dartwinkel, dus ik ga daar vaak heen om te gooien."

Ook nummer één van de wereld Michael van Gerwen heeft besloten 'Darts at Home' aan zich voorbij te laten gaan. Zijn tweede kindje is namelijk onlangs geboren. "Hij is ook heel druk in zijn huis en heeft veel aan zijn hoofd. Het is daarnaast onduidelijk wanneer je ingedeeld wordt, dus daarom doet hij niet mee", vertelt Van der Voort, die nog wel twee keer per week traint met Van Gerwen.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.