Ga naar Content

Coronamaatregelen Twiske verlengd: parkeerplaatsen blijven dicht

OOSTZAAN - De parkeerplaatsen van recreatiegebied het Twiske blijven ook na de paasdagen dicht, ze blijven zeker toch 28 april gesloten, dat heeft de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland bekend gemaakt. 

Eerder dit jaar werd het volledige gebied al een keer afgesloten omdat het te druk was - Foto: Inter Visual Studio / Sam de Joode

Het gaat om de volgende parkeerlocaties: de Zuiderlaaik, Polderweg, Lange Jap en Twiskeweg. Het gaat om een aanpassing van de noodverordening die voor het hele gebied van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland geldt.

"Het wordt mooi weer en we willen voorkomen dat het er onverantwoord druk wordt, daarom is besloten de parkeerplaatsen gesloten te  houden" zegt  Jeannine Groenheiden van de Veiligheidsregio. 

De noodverordening is ingesteld om de coronamaatregelen te kunnen handhaven. De meeste maatregelen in de verordening golden al tot eind april, alleen voor de parkeerplaatsen bij het Twiske was een uitzondering gemaakt, die zouden op 14 april weer open gaan. Maar in verband met het mooie weer is anders besloten. "De gedachte is zo voorstelbaar" zegt Groenheiden "het is rustig dus we gaan er toch heen, maar als tien mensen dat denken is he tniet rustig meer, vandaar de maatregel."

Paasregime

Als onderdeel van het beleid, om drukte op openbare plekken te voorkomen, waren de toegangswegen en de parkeerplaatsen van het Twiske tijdens de paasdagen gesloten. Het gebied was alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Het paasregime wordt nu verlengd. Dinsdag eind van de dag heeft de Veiligheidsregio besloten de parkeerplaatsen van het Twiske tot eind april af te sluiten. Het gebied blijft wel toegankelijk voor wandelaars en fietsers om er een frisse neus te halen.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Lees ook