Ga naar Content

Gooise afvalscheidingsstations extra open om topdrukte tegen te gaan

BUSSUM - Er wordt dan wel opgeroepen om alleen te komen als het strikt noodzakelijk is, toch is het al weken ontzettend druk bij de Gooise afvalscheidingsstations. Afvalverwerkingsbedrijf GAD heeft besloten om de stations nu extra te openen om de drukte te spreiden.

Foto: GAD Gooi en Vechtstreek

De afgelopen weken staan er nagenoeg elke dag lange files voor de afvalscheidingsstations met mensen die hun grof vuil willen komen brengen. Soms loopt de wachttijd op tot een uur. Afgelopen week was het in Bussum zelfs zo druk dat de weg naar het scheidingsstation even afgesloten moest worden. 

Om de drukte te spreiden gaan de scheidingsstations extra open. De stations van Weesp, Huizen en Bussum gaan nu ook op maandag open. Het scheidingsstation van Hilversum was al elke dag open, maar gaat nu ook op maandagavond open. 

Hoewel het dus vaker mogelijk wordt om afval te komen brengen, blijft de GAD oproepen om alleen te komen als dat strikt noodzakelijk is. Daarnaast mogen er per auto maar twee mensen komen. De toegang van de scheidingsstations blijft beperkt. 

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Lees ook