Noordkop & Texel

NL
V

Een half uur draaiorgelmuziek voor jarige Truus (91): "Ze wist niet wat haar overkwam"

14 april 2020, 18.11 uur · Aangepast 14 april 2020, 18.42 uur · Door Redactie

WARMENHUIZEN - Een brunch met kinderen en kleinkinderen, zoals Truus Tesselaar-Veldman gewend is, zat er dit jaar niet in. Wel kreeg de Warmenhuizense vandaag, op haar 91e verjaardag, een muzikale verrassing: voor haar appartement speelde een draaiorgel een half uur lang bekende deuntjes, waaronder natuurlijk 'Lang zal ze leven'. 

Esther Tesselaar

"Normaal gesproken komen 's ochtends haar broers en zussen met hun aanhang op de koffie", vertelt dochter Esther Tesselaar. "En de zondag voor haar verjaardag gaan we altijd met de kleinkinderen brunchen. Maar dat kan nu allemaal niet."

Om haar moeder toch in het zonnetje te zetten, smeedde Esther een plan. "Kennissen van ons hebben een draaiorgel, dus hebben we een berichtje gestuurd met de vraag of we dat orgel konden huren." Dat kon, en dus verscheen het gevaarte vanochtend voor woonzorgcomplex Angelapark aan de Pastoor Willemsestraat.

Orgelmuziek voor jarige Truus (91) uit Warmenhuizen - NH Nieuws

'Blij verrast'

Esthers zus mag wel bij haar moeder naar binnen, en heeft ervoor gezorgd dat  Truus precies op tijd voor het raam zat om het muzikale cadeau in ontvangst te nemen. "Leuk om onze moeder zo te verrassen", zegt Esther. "Ze was blij verrast, en wist niet wat haar overkwam."

Ook de verjaardagspost was een flinke opsteker voor Truus. "Nadat ik een oproep via Facebook had gedaan, hebben veel mensen haar een kaartje gestuurd", besluit Esther.

Esther Tesselaar

Corona in de Noordkop & Texel
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit de Noordkop en Texel en krijg updates in je tijdlijn