Ga naar Content

Ria keert door corona terug in zorgsector: "Het is zo schrijnend, ik doe het om te helpen"

HEILOO - Ze is één van de vele mensen die de roep om te helpen niet kon weerstaan. Ria van der Horst uit Heiloo keerde na twee jaar terug bij woonzorgcentrum De Santmark in Castricum. Omdat extra handen in de zorg bitterhard nodig zijn in deze coronacrisis.

Ria van der Horst biedt helpende hand in De Santmark - NH Nieuws/Edward Dekker

In 2018 stopte ze met haar werk in de zorg. Het werd te zwaar. Vooral door onderbezetting liep het emmertje bij Ria helemaal vol. Ze gooide het roer om en ging in een cadeauwinkel werken. Iets heel anders, maar het beviel haar uitstekend. Totdat het coronavirus zich in rap tempo verspreidde.

"Er is te weinig personeel. Dit kan ik, dit is mijn expertise"

Ria van der Horst, herintreder in de zorg

Daarom besloot ze zich aan te melden om weer in de zorg aan de slag te kunnen. "Het is nodig. Het is schrijnend, er is een tekort aan personeel. Dit kan ik, dit is mijn expertise. Ik dacht: laat ik dat maar weer oppakken", vertelt ze.

Angst voor besmetting heeft ze niet. Al hadden familieleden wel zo hun bedenkingen dat ze juist nu weer in De Santmark ging werken. "Die stonden niet te juichen en zeiden: 'Waarom ga je dat doen?' Wat me goed deed, was dat ik met open armen werd ontvangen door oud-collega's.''

Lees ook