Ga naar Content

Bruinooge tevreden over paasweekend: "Laten we waken voor tweede piek"

ALKMAAR - De veiligheidsregio Noord-Holland Noord kijkt tevreden terug op het paasweekend. Op het sluiten van een aantal skatebanen na hebben mensen zich prima gedragen, vindt burgemeester van Alkmaar en voorzitter van de veiligheidsregio Piet Bruinooge.

Bruinooge over pasen en eerste coronamaand - NH Nieuws

De afsluiting van de Zuiderdijk bij Venhuizen voor gemotoriseerd verkeer is goed gegaan. "Zondag was er door het mindere weer bijna geen verkeer daar. De afsluiting was ook alleen voor dit weekend. We bekijken deze week of het daarbij blijft."

In West-Friesland was het daarnaast vrij druk op het water, "maar ingrijpen was niet nodig." Met de mooie dagen in het verschiet, gaat de voorzitter met de collega's in de regio in overleg of er maatregelen nodig zijn. "Vooropgesteld: we nemen liever geen maatregelen."

Dat zelfde geldt voor de bollenvelden in de Noordkop. Waar het in de bollenstreek bij Lisse flink druk was met dagjesmensen, bleef het bij de velden in het noorden rustiger en was ingrijpen ook daar niet nodig.

Eerste 'Coronamaand' voorbij

Net als bij het paasweekend kijkt de voorzitter van de Veiligheidsregio tevreden terug op de eerste maand waarin we te maken hebben met de verregaande coronamaatregelen. "We leven in een bizarre wereld", omschrijft Bruinooge de situatie.

"En natuurlijk hoopt iedereen dat we snel weer terug kunnen naar de normale situatie, maar dat moeten we echt nog afwachten. 21 april komt het kabinet met vervolgmaatregelen. En laten we vooral waken voor een tweede piek. Dus hou vol, anders zijn we veel verder van huis."

Lees ook

Drive Thru'

Bruinooge kan ook de eerste resultaten van de corona-drive-thru' in de Alkmaarse ijsbaan bekend maken. "Van de eerste groep van 265 zorgmedewerkers bleek 10,9 procent positief getest. Al deze mensen hadden al coronagerelateerde klachten, dus dit aantal klinkt veel, maar het valt me eigenlijk gelukkig nog mee."

De 'coronatest-straat' blijft voorlopig nog wel een tijdje dienst doen, verwacht Bruinooge. Hij denkt dat, mochten de scholen in mei weer opengaan, dat ook leraren zekerheid willen hebben of ze het virus wel of niet gehad hebben.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier