Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Katten in kattencafé Alkmaar missen de bezoekers: "Dieren zijn bloedchagrijnig"

13 april 2020, 18.47 uur · Door Redactie

ALKMAAR - Het Digibeet en Kattencafé is door de coronamaatregelen noodgedwongen dicht. Eigenaresse Doenja Bobbeldijk probeert er het beste van de te maken, maar de katten missen de bezoekers meer dan ze had verwacht: "Ze zijn bloedchagrijnig." 

Foto: Kattencafé Alkmaar

"Het begon net lekker te lopen" vertelt Doenja aan de telefoon over haar kattencafé. Sinds een paar weken is het café dicht, maar ze is niet bij de pakken neer gaan zitten. Ze is onder andere een kleine webshop begonnen en maakte dit weekend samen met een vrijwilliger paasbrunches om af te halen.

Geen bezoek 

Doenja en een aantal vrijwilligers zien de katten iedere dag, maar ze missen de bezoekers ondertussen wel: "Ze kijken vol verwachting naar de deur, mij kennen ze ondertussen al dus dat is niet meer zo spannend." 

Foto:

Normaal gesproken biedt het kattencafé ook dagbesteding aan voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Vanwege de coronamaatregelen kunnen ook deze mensen niet naar het kattencafé komen. Een van de dagbesteders was zo bang om het kattencafé kwijt te raken door de sluiting, dat ze gelijk een doneeractie is gestart. 

Eigenaresse Doenja vond dat een goed idee en heeft mede door donaties de onkosten voor de maanden maart en april kunnen betalen. Haar kattencafé maakt, tot opluchting van Doenja, ook aanspraak op de regelingen van de overheid: "Gelukkig stond ik op de juiste manier ingeschreven."

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier