Start van hoofdcontent

BUSSUM

nl

Draaiorgel-estafette langs verzorgingstehuizen: "Een klein beetje vrolijkheid"

13 april 2020, 21.25 uur · Aangepast 14 april 2020, 11.18 uur
Door Joost Lammers · Foto: Joost Lammers / NH Nieuws

BUSSUM - Een draaiorgel trok vandaag langs diverse verzorgingstehuizen in Bussum. Een idee van Margreet de Broekert, die zich het lot van de ouderen die binnen moeten blijven aantrekt. 

De moeder van Margreet de Broekert had afgelopen maand 90 jaar moeten worden, maar overleed ruim een half jaar geleden. Een maand later werd Margreet zelf 65 jaar en huurde een vriendin een orgel in, mede als herinnering aan haar moeder.

"Aan dat orgel moest ik deze maand weer denken, toen ik las dat een draaiorgel was weggestuurd bij een verzorgingstehuis in IJmuiden", vertelt Margreet.

Zo werd het idee geboren om met hetzelfde orgel als van haar verjaardag langs verzorgingstehuizen te gaan. De kosten om het orgel in huren worden betaald door Margreet en haar zus Annet. "Dit vind ik nou een mooi gebaar om ter nagedachtenis aan onze moeder mensen van haar leeftijd hiermee te verrassen", vertelt ze met tranen in haar ogen.

Tekst gaat verder onder video

Draaiorgel-estafette langs verzorgingshuizen - NH Nieuws

Het eerste verzorgingstehuis dat wordt aangedaan is de Antonius Hof in Bussum. Activiteitenbegeleider Mariska Wennink is erg blij met het draaiorgel. "Zeker op zo'n Paasdag is dat er even wat vrolijks gebeurt, heel erg fijn."

Orgel-estafette

Vandaag doet het draaiorgel vier verzorgingstehuizen aan, maar er staan ook al meer data in de planning. Als het aan Margreet ligt, blijft het dan ook niet bij vandaag en ze spreekt al van een 'estafette'.

Inmiddels hebben ook anderen zich al bereid verklaard het draaiorgel te willen inhuren. "Dit gaat nog lang duren en een draaiorgel kennen veel mensen nog van vroeger. Het geeft een klein beetje vrolijkheid."

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651