Ga naar Content

Trompettist Kees blaast ode aan Beverwijk vanaf toren Grote Kerk

BEVERWIJK - Beverwijkers keken vanochtend blij verrast op toen zij uit het niets trompetgeluiden hoorden vanaf de toren van de Grote Kerk. Wat bleek? Een trompetist gaf een 'paas-serenade' aan alle Wijkers, vanaf 72 meter hoogte. 

De vereniging Grote kerk Beverwijk organiseert elk jaar met Pasen een evenement, maar dat kon nu vanwege de corona crisis niet doorgaan. "Sinds 2010 doen we altijd iets met Pasen", zegt Serge Heman van de Grote Kerk. 

Maar dit jaar lukte dat niet, zelfs de traditionele Matthäus Passion en de Paasmis konden geen doorgang vinden. "Er kan helemaal niets, zelfs geen Goede Vrijdag."

Creatief idee

Toch kwam de vereniging met een creatief alternatief. "Twee dagen geleden bedachten we om een trompettist op de toren te zetten, om Beverwijk een ode te brengen."

En zo werd Kees van Lente gevraagd om de toren te beklimmen voor een ode aan Beverwijk.  Omstanders konden het prima waarderen en genoten van de zonnige klanken. "Om zo in deze tijd nog wat vrolijkheid te brengen", voegt Van Lente er zelf nog aan toe.

Corona in de IJmond
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit de IJmond en krijg updates in je tijdlijn