Start van hoofdcontent

BLOEMENDAAL

nl

Twee recreatieplassen Bloemendaal voor onbepaalde tijd afgesloten na drukte

11 april 2020, 22.54 uur · Door Redactie

BLOEMENDAAL - Recreatieplassen De Oosterplas en 't Wed zijn per direct afgesloten voor bezoekers. De burgemeester van Bloemendaal nam dit besluit omdat er opnieuw te veel mensen bij elkaar kwamen en de coronaregels niet serieus namen. De boswachters hopen dat dit weekend zo min mogelijk mensen naar Nationaal Park Zuid Kennemerland komen.

Foto:

Beide plassen worden voor onbepaalde tijd afgesloten. Eerder deze week werd al gewaarschuwd dat het te druk was en werd de Oosterplas afgezet. Nu blijkt opnieuw dat te veel mensen de plassen opzoeken en zich daarbij niet aan de 1,5 meter afstand kunnen houden.

Kom niet

De boodschap van Nationaal Park Zuid Kennemerland is duidelijk: kom dit paasweekend niet naar Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

De afgelopen weken zagen de boswachters ook door de weeks steeds meer bezoekers.  "Vanwege het lange paasweekend verwachten we dat, ondanks de anti-coronamaatregelen, de drukte nog meer kan toenemen en de veiligheid in het gedrang komt. Onze boswachters staan continue in contact met de veiligheidsregio’s. Komt de veiligheid in het geding en worden de RIVM richtlijnen niet nageleefd dan kan de veiligheidsregio besluiten om natuurgebieden volledig af te sluiten voor publiek."

Kampvuurtjes

Verder meldt het park dat jongeren het Nationaal Park weten te vinden en zorgen voor schade. Er zijn door de boswachters op meerdere plekken in het Nationaal Park resten van kampvuurtjes en barbecues aangetroffen.

"We willen we de ouders vragen hun kinderen te stimuleren de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen en zoveel mogelijk thuis te blijven. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle."

Corona in Haarlem
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en Omgeving en krijg updates in je tijdlijn