West-Friesland

Zorgorganisaties West-Friesland bundelen krachten met de inzet van thuiszorgteams

10 april 2020, 11.27 uur · Door WEEFF

Whatsapp

WEST-FRIESLAND - Om de verspreiding van het coronavirus te vertragen en ziekenhuizen te ontlasten hebben de West-Friese zorginstellingen de krachten gebundeld. Samen starten zij vanaf vandaag met twee thuiszorgteams, voor de verpleging van patiënten die thuis zitten en mogelijk besmet zijn met het coronavirus. 

Adobe Stock
Adobe Stock

De Corona thuiszorgteams zorgen voor gerichte zorg aan cliënten die besmet zijn geraakt met het coronavirus, of van wie de huisarts heeft vastgesteld dat zij vermoedelijk besmet zijn. Cliënten kunnen hierdoor langer thuisblijven, en wordt de druk op ziekenhuizen verlicht. 

Een cliënt wordt pas naar het ziekenhuis doorverwezen als het écht nodig is. Mocht dit niet meer het geval zijn, dan wordt de cliënt thuis verpleegd en neemt het thuiszorgteam de zorg van het ziekenhuis over. 

Efficiëntere manier van werken

Met de inzet van de thuiszorgteams willen de West-Friese zorginstellingen de druk op de ziekenhuizen, verpleeg- en verzorghuizen en bij huisartsen verminderen. De kans op besmetting met het coronavirus zal door de efficiënte inzet van zorgmedewerkers worden verkleind en ook met beschermende materialen wordt efficiënter omgegaan.

Zorgorganisatie Omring coördineert het contact met, en de aanmelding van cliënten. Wilgaerden en Woonzorggroep Samen zijn de andere partners die de krachten gebundeld hebben in de strijd tegen het coronavirus.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Whatsapp