Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Extra steun voor noodlijdende Gooise voedselbank

9 april 2020, 15.00 uur · Door Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Een steuntje in de rug voor de Voedselbank Gooi & Omstreken. De door de coronacrisis noodlijdende voedselbank krijgt de komende twee maanden financiële steun van de gemeente Hilversum, zo hebben burgemeester en wethouders toegezegd. Ook andere gemeenten reiken de voedselbank al de hand.

De voedselbank heeft door de coronacrisis flinke problemen. Het aantal klanten dat gebruik maakt van de voedselpakketten is de laatste tijd toegenomen, terwijl er veel minder voedsel wordt geleverd. Normaal gesproken wordt dat geleverd door supermarkten, maar dat is nu een stuk minder. Ook de voedselbankacties van kerken liggen veelal stil.

De voedselbank heeft zelf de gemeenten om financiële steun gevraagd om de komende tijd toch door te komen. De voedselbank geeft zelf aan zo'n 68.000 euro nodig te hebben.

Geld en andere vormen van financiering

Dat de gemeente Hilversum de voedselbank ook de hand reikt staat vast, al wordt nu nog wel gekeken hoe dat precies gaat gebeuren en hoeveel geld er wordt overgemaakt. "Er zal in overleg met de voedselbank ook worden gekeken naar andere vormen van financiering zoals het werven van fondsen. De gemeente is bereid haar netwerk daarvoor in te zetten", zo schrijft men.

De hulp van de gemeente moet er voor zorgen dat de voedselpakketten voldoende voedsel blijven bevatten en dat iedereen die er recht op heeft ook zo'n pakket krijgt. Aan de voedselbank zelf zal dat overigens niet liggen: bijvoorbeeld op het vlak van logistiek heeft de voedselbank haar zaakjes nog goed op orde.

Geen vrijwilligers

Dat laatste is anders bij de Voedselbank Naarden-Bussum-Hilversumse Meent, de andere actieve voedselbank in 't Gooi. De voedselbank sloot afgelopen maand de deuren, omdat er geen vrijwilligers meer zijn om de voedselbank draaiende te houden tijdens de coronacrisis. Dat komt doordat er vooral oudere vrijwilligers zijn, die allemaal tot de corona-risicogroep behoren.

Klanten van de voedselbank krijgen cadeaubonnen om zelf boodschappen te doen.

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651