Ga naar Content

De Peiling: Hoe vier jij dit jaar Pasen?

Dit weekend is het Pasen. Voor veel mensen betekent dat normaal gesproken gezellig naar familie toe, samen brunchen en eieren zoeken. Ook een bezoekje aan de bouwmarkt, het tuincentrum of de meubelboulevard is vaak vaste prik. Nu roept Premier Rutte mensen op om vanwege de coronacrisis het paasweekend thuis te blijven. Wat doe jij? Vier jij Pasen of sla je het een jaartje over?

Foto: Adobe

Digitaal bezoek
Premier Rutte deed afgelopen dinsdag in een persconferentie een dringend beroep op mensen om er niet op uit te trekken met pasen. Ook niet voor een familiebezoekje aan opa en oma. "Doe zo'n bezoekje digitaal", adviseerde de premier. Rutte riep ook toeristen uit Duitsland en België op om met Pasen niet naar Nederland te komen, om zo de verspreiding van het coronavirus te remmen.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Bouwmarkt
Met het oog op Pasendrukte scherpt Hornbach de coronamaatregelen aan. De bouwmarkt laat nog minder mensen tegelijk in de winkel toe. Er mocht 1 klant per 25 vierkante meter winkeloppervlak naar binnen. Dat wordt nu 1 klant per 50 vierkante meter. Hornbach roept doe-het-zelvers ook dit paasweekeinde met klem op om alleen en enkel voor noodzakelijke inkopen naar de bouwmarkt te komen.

Paasontbijt afhalen
Een aantal restaurants die door de coronacrisis gesloten zijn, bieden met Pasen wel de mogelijkheid om een paasontbijt of brunch af te halen of te laten bezorgen.
Wat doe jij?We zijn benieuwd naar jouw Paasplannen dit jaar. Wat doe je wel en wat door de coronacrisis niet?

Paasontbijt afhalen
Sommige restaurants die door de coronacrisis gesloten zijn, bieden met Pasen wel de mogelijkheid om een paasontbijt of brunch af te halen of te laten bezorgen.

Wat doe jij?
We zijn benieuwd naar jouw Paasplannen dit jaar. Wat doe je wel en wat door de coronacrisis niet?

Op NH Radio en tv hoor en zie je De Peiling tussen 18:00 en 19:00 uur.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].