Amsterdam

Amsterdams gezin hield thuiswerken niet meer vol en heeft creatieve oplossing

8 april 2020, 19.37 uur · Door Redactie

Whatsapp

AMSTERDAM - Veel mensen moeten nu thuiswerken. Met kleine kinderen en een kleine woning is dat een hele uitdaging. Een Amsterdams stel kwam met een creatieve oplossing: de camper als 'coronakantoor.'

NH Media

Iris en Matthijs wonen samen met hun twee kleine kinderen in Amsterdam. Het stel werkt vanuit huis, wat in hun kleine woning soms lastig is. Daarom hebben ze hun camper voor de deur gezet. "Nu werken we om en om in de camper," vertelt Matthijs op NH Radio.

Briefje op de deur

Op de deur van de camper hangt een briefje met het verzoek om vooral niet de handhaving te bellen als er problemen zijn. Niet iedereen is namelijk blij met de camper. "We hebben in de straat ook wel last gehad van mensen uit andere wijken die hier hun voertuig stallen, omdat ze hier gratis kunnen parkeren."

Officieel mag een camper maar drie dagen op een parkeerplek staan, maar het voertuig van Iris en Matthijs staat er nu eigenlijk permanent. "Mensen hebben een keer de handhaving gebeld, toen is de camper weggesleept."

Wijkkantoor

De meeste buurtbewoners vinden het geen probleem dat de camper nu in de straat staat. Inmiddels maken ook anderen er gebruik van.

"Het is een soort wijkkantoor geworden. Als mensen even het huis willen ontvluchten, dan kunnen ze in onze camper terecht. Dan maken we gewoon een rooster en heeft iedereen een moment om rustig te werken," zegt Matthijs

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier

Whatsapp