Ga naar Content

Bo (20) componeert muziekstuk voor zorgmedewerkers: "Ik wil ze graag bedanken"

HOOGKARSPEL - Om het zorgpersoneel te bedanken heeft de twintigjarige Bo de Myttenaere zelf een nummer gecomponeerd. "Ik zie wat de mensen in de zorg betekenen, en op deze manier wil ik ze bedanken voor hun werk en hoop dat ze zo ook ontspanning kunnen vinden."

Foto: NH Nieuws

Dat de man uit Hoogkarspel begaan is met de zorg, is al langer duidelijk. Regelmatig geeft hij piano-optredens in verzorgingstehuizen en hij componeerde speciale muziekstukken voor de bewoners.

Zo ontstond ook het idee voor het nummer 'Hero's Tears'. "Ik zag het op het nieuws. Ik zit thuis en kan niks doen. En in die tijd werken die mensen zo hard, en ze hebben zoveel aan hun hoofd."

Eenmaal achter de piano ging het volgens Bo vanzelf. "Toen kreeg ik het gevoel, zag beelden in m'n hoofd. Ik heb het opgebouwd door lief te beginnen, omdat zorgmedewerkers zo'n lief werk doen voor andere mensen. Daarna een stuk drama, want het is heel heftig wat ze meemaken. Dat nemen ze ook mee naar huis, dat lijkt me heel zwaar. En dan nog een stuk met een sterk gevoel, omdat ze er voor ons blijven zijn in deze moeilijke tijd."

Lees ook

Zijn inspiratie haalde hij ook uit verhalen van z'n vader, die in het Alkmaarse ziekenhuis van de Noordwest Ziekenhuisgroep werkt. "Hij werkt zelf niet in de zorg, maar in de ICT. Hij hoort veel verhalen en ziet ook veel." 

Veel positieve reacties

Nu hij niet kan optreden hoopt hij zijn nummer via social media aan zoveel mogelijk zorgmedewerkers te kunnen laten horen. "Ik heb superlieve reacties gehad. Dat vond ik zo mooi om te zien. Nu kan iedereen die thuis moet blijven het toch horen. Ik hoop een zo groot mogelijk publiek te bereiken."

Ook hoopt hij snel weer te kunnen optreden in verzorgingstehuizen. "Ik had nog best veel optredens staan, maar die zijn nu allemaal afgezegd. Ik heb al gezegd dat ik zodra het weer kan welkomstconcerten wil gaan geven, en hoop dat op heel veel locaties te kunnen doen."

Luister hier naar het nummer 'Hero’s tears'.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier