Sport

Kaj Sierhuis in shock na overlijden clubarts Stade Reims

8 april 2020, 14.14 uur · Aangepast 8 april 2020, 14.25 uur · Door Redactie

Whatsapp

REIMS - Kaj Sierhuis kent merkwaardige eerste maanden bij Stade Reims. De spits uit Jisp raakte geblesseerd bij zijn debuut, waarna de clubarts hem dagelijks hielp bij zijn revalidatie. Zondag werd bekend dat die clubarts zelfmoord heeft gepleegd vanwege het coronavirus. "Niemand zag het eigenlijk aankomen", aldus Sierhuis.

Pro Shots / Niels Boersema
Pro Shots / Niels Boersema

Twee weken voor de dood van Bernard Gonzalez (60) werd het coronavirus bij hem vastgesteld. De clubleiding van Stade Reims liet zondag weten dat hij zelf uit het leven is gestapt, onder andere vanwege het virus. De clubarts zat samen met zijn vrouw in thuisquarantaine.

Quote

"Je zag aan niets dat hij mogelijk niet gelukkig was in het leven"

stade reims-speler kaj sierhus

"Het was een hele grote shock", vertelt Sierhuis aan VTBL. "Iedereen bij de club is erg geschrokken. Niemand zag het eigenlijk aankomen. Het was een ontzettend vriendelijke man die eigenlijk altijd goedlachs was. Je zag aan niets dat hij mogelijk niet gelukkig was in het leven."

Gonzalez leidde revalidatie Sierhuis

Ondanks dat Sierhuis pas kort bij de club is, hij verruilde FC Groningen voor Stade Reims in januari, heeft de ex-Ajacied een goed beeld van Gonzalez. "Hij was enorm goed voor de spelers en we konden altijd bij hem terecht. Ik had veel met hem te maken, omdat ik geblesseerd was. Ik kwam dagelijks bij hem langs voor testjes en dergelijke. Ik kende hem pas twee maanden, maar in die maanden dat ik hem heb leren kennen was het een fantastische man. Ik ben heel erg geschrokken dat dit is gebeurd."

Quote

"Ik kende hem pas twee maanden, maar in die tijd dat ik hem heb leren kennen was het een fantastische man"

STADE REIMS-SPELER KAJ SIERHUS

Impact ploeggenoten

Momenteel zit de voormalig inwoner van Jisp in zijn Franse appartement in thuisquarantaine. Daardoor is het lastig inschatten hoe de impact is bij zijn ploeggenoten. "Hoe dat zich nu uit is lastig te zeggen, omdat ik nu natuurlijk niet bij hun ben. We zien elkaar af en toe via videomeetings, als we gaan trainen bijvoorbeeld. Maar daar is het lastig te zien hoe het met hen gaat en wat het voor effect op ze heeft. Ik denk dat het hard is ingeslagen, maar in welke mate is lastig te zeggen", besluit Sierhuis.

Whatsapp