Alkmaar

NL
V

Amsterdammer (22) opgepakt voor poging plofkraak in Alkmaar

8 april 2020, 13.07 uur · Aangepast 8 april 2020, 13.53 uur · Door Redactie

ALKMAAR - De politie heeft een 22-jarige Amsterdammer aangehouden die vorig jaar november heeft gepoogd een geldautomaat in de Alkmaarse Vondelstraat op te blazen. 

Belinda Pancras

De verdachte werd na uitvoerig rechercheonderzoek in Amsterdam aangehouden. Hij zit nog vast en zijn rol bij de poging wordt onderzocht. Dat het de nacht van 22 november niet tot een plofkraak kwam, was te danken aan een toevallig langsrijdende agent. Toen de daders de politieauto zagen, sloegen ze op de vlucht.

Een buurtbewoner die vroeg de deur uitging, zag op straat 'een heel grote buis met een lang lont' liggen. "Het moest nog aan de pinautomaat worden bevestigd, maar zijn daarbij zeker gestoord door de agent die langsreed." 

Als het explosief wel was afgegaan, waren de gevolgen nauwelijks te overzien: boven de geldautomaat zitten namelijk meerdere appartementen. De bewoners pleitten de dag erna voor het verdwijnen van de geldautomaat. 

Buurtbewoners voelen zich niet meer veilig na plofkraak - NH Nieuws

Enkele dagen eerder slaagde een andere plofkraak wel. Op 20 november werd in het holst van de nacht in de Wendelaarstraat werd een geldautomaat opgeblazen. Daarbij raakten ook de naastgelegen winkel en grillroom zwaarbeschadigd. Voor zover bekend zijn daarvoor nog geen verdachten opgepakt. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!