Haarlemmermeer

NL
V

Koningin Máxima bezoekt transport- en logistiekbedrijf Pieter Smit: "Bezoek is hartverwarmend"

8 april 2020, 18.00 uur · Door Edgard Capriles

NIEUW-VENNEP - Hoog bezoek vandaag voor transport- en logistiekbedrijf Pieter Smit. Koningin Máxima wilde met eigen ogen zien hoe de medewerkers zich staande hielden tijdens de coronacrisis. Net als veel ondernemers is het Nieuw-Vennepse bedrijf hard getroffen.

Koningin Máxima bezoekt transportbedrijf Pieter Smit - ANP

Pieter Smit is gespecialiseerd in het vervoer, en de op- en afbouw van concertpodia en decors voor theaters en sportevenementen in binnen- en buitenland. Met zo'n 240 man personeel en zeven vestigingen in Europa is het een grote speler in de sector.

Rondleiding

Commercieel directeur Kees Brouwer was wel onder de indruk van het bezoek van de koningin: "We hebben Hare Majesteit een kleine rondleiding gegeven, buiten op het terrein en in de containerloods. We hebben verteld wat we doen voor de evenementenindustrie".

Brouwer roemt haar betrokkenheid: "Je merkt dat ze geïnteresseerd is in de ondernemer en de werknemers". Ze stelde de juiste vragen, vervolgt de commercieel directeur: "Het zijn vragen over arbeidstijdverkorting, over verlies aan omzet, wanneer we denken dat het weer gaat aantrekken en wat we voor de medewerkers doen".

Koningin Máxima bezoekt transportbedrijf Pieter Smit - ANP
Quote

"Je merkt dat koningin Máxima echt geïnteresseerd is in de werknemers"

Kees Brouwer, commercieel directeur

Moeilijke tijden

Het hele plaatje kwam langs in de drie kwartier dat koningin Máxima een bezoek bracht aan het transport- en logistiekbedrijf. Voor Kees Brouwer was het bezoek van de koningin echt een hart onder de riem. Want het zijn moeilijke tijden.

Ook voor een groot transport- en logistiekbedrijf als Pieter Smit, vertelt de commercieel directeur: "Bij ons ligt echt alles stil. We werken voor grote artiesten die zomertours houden en waar we podia voor opbouwen en transporteren. Officieel weten we nog van niets, maar we gaan er vanuit dat dat niet doorgaat". De blik is nu gericht op september als het theaterseizoen weer begint.

Koningin Máxima op bezoek bij transportbedrijf Pieter Smit - NH Nieuws

Corona in Noord-Holland
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier