Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Boetes voor grote groep voetballers op Cruyff Court in Hoorn

7 april 2020, 20.26 uur · Aangepast 7 april 2020, 21.56 uur · Door Redactie

HOORN - De politie heeft vanmiddag negen boetes van 390 euro uitgedeeld aan een groep jonge voetballers. Op het Cruyff Court aan de Klaproos waren twintig á vijfentwintig jongeren tussen de 18 en 23 jaar aan het voetballen zonder dat ze de minimaal 1.5 meter afstand hielden.

Wie zich niet aan de regels houdt, kan een boete krijgen. - Politie Hoorn

De jongeren hielden zich duidelijk niet aan het samenscholingsverbod en speelden rustig de bal rond. 

Het blijkt dat de afgelopen weken al meerdere waarschuwingen waren uigedeeld op het veldje. De boa's werden daarbij meerdere keren beledigd. 

Quote

"De tijd van waarschuwen is voorbij"

burgemeester Jan Nieuwenburg

Vanmiddag werd besloten dat 'de tijd van waarschuwen' voorbij is. De boa's gingen daarom vastberaden naar de Cruyff Court.

Daar rende een groep van ongeveer tien personen weg. Twee van hen konden door het team op de fiets 'de bikers' worden achterhaald. Van de overige achtergebleven personen zijn de gegevens genoteerd. Eén persoon uitte daarbij ook nog een belediging richting de agenten.

In totaal kregen negen jongeren een boete van 390 euro. Één persoon is aangehouden voor belediging van de toezichthouder en één persoon kon geen id-kaart overleggen.

Asociaal gedrag

"De meeste jongeren houden zich netjes aan de regels. Helaas zijn er altijd uitzonderingen. Maar het is klaar met dit asociale gedrag", benadrukt burgemeester Jan Nieuwenburg. "De tijd van waarschuwen is voorbij. Als je met dit soort gedrag andere, meer kwetsbare mensen in levensgevaar wilt brengen, dan heb je die boete van 390 euro verdiend. Ik begrijp heel goed dat deze periode niet makkelijk is. En ik begrijp ook dat de verleiding groot is om naar buiten te gaan en je vrienden op te zoeken. Maar het kan écht niet. We moeten dit sámen doen."

Overtreden samenscholingsverbod. Politie en medewerkers van Handhaving Hoorn hebben vanmiddag meerdere processen...

Posted by Politie Basisteam Hoorn on Tuesday, April 7, 2020

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!